torsdag 10 juli 2008

Kristoffer Hedberg



















Wimmerströmska Gården
Torsdagen 31:e juli kl. 19.00

2006 säppte Kristoffer Hedberg sin debutskiva: “Stjärnor, neonljus och sotiga drömmar” på egna bolaget Wilhed Music. Den har sålts i närmare 1000 exemplar och fått lovord från artister och recensenter:

"Jag tycker det låter RIKTIGT bra. Min favorit so far är När färgerna bleknar." /PETER LEMARC

"Hedbergs debut har ett djup och en mognad som imponerar. En intensiv röst och texter som tränger sig på. Stundtals alldeles lysande. Finns det någon rättvisa så kommer Hedbergs debut att sälja bra." /FOLKET

"Det är vacker vispoesi från början till slut i de elva låtarna. En bra röst och ett elegant gitarrspel förgyller sånger som kan betecknas som små noveller. Det här är en bra skiva från en mycket lovande ung vismusikant." /VADSTENA TIDNING

"De elva spåren visar på en poetisk ådra och Kristoffer Hedberg lyckas skapa ett eget uttryck utan att falla in i någons fotspår. Hans låtar har alla refränger man fastnar för." /NWT

"Jag tyckte det här lät väldigt moget (!) och framförallt bra!" /CHRISTIAN KJELLVANDER

"Kristoffer Hedberg har en vacker och intensiv röst och hans texter är uttrycksfulla."/TTELA

Under 2007 har Kristoffer bl.a. agerat förband åt artister som: Lasse Lindh, Kristofer Åström, Thomas Denver Jonsson och Salem Al Fakir.

Han har figurerat mycket i media. Från helsidor i GT till TV-framträdanden i bl.a. TV4 och Kanal Lokal Stockholm. Under våren 2007 jobbade han för P4 Väst och var bisittare samt hustrubadur i programmet Mingel.

2006 tilldelades Kristoffer Visans Vänners stipendium med följande motivering: ”Kristoffer Hedberg är en ung lyrisk tolkare av dagens vispoesi. Kristoffer har alla förutsättningar för att utveckla sitt vissjungande och bli en visans förkämpe. Ambition, djupt intresse, energi och vilja kombinerad med fin sångröst, musikalitet och empatisk publikkontakt gör honom till en sann vismusikant.”

Den 29 november 2007 släpptes en live-dvd i en begränsad upplaga. Konserten spelades in den 5 maj 2007 på Stora Biografen i Vänersborg (där Birger Sjöberg en gång gick på bio).

För tillfället spelar Kristoffer in uppföljaren (Ett helt vanligt ögonblick) till debuten. Denna gång blir det lite rockigare, lite poppigare, lite bättre. Hedberg har även lyckats samla en namnkunnig gästlista med artister som, Peter Lemarc, Lasse Lindh, Dan Viktor och Thomas Denver Jonsson. Att dessa ställer upp är en stor bekräftelse på att Kristoffer är en mycket lovande artist.

Framträdandena sker i alla möjliga konstellationer. Allt ifrån solo till fullband (omfattande 9 personer) och allt där emellan. Live har Kristoffer spelat över 400 spelningar bara i år. Låter det mycket? Kristoffer jobbar med att sjunga på äldreboenden/behandlingshem etc. därav den stora mängden spelningar. Utöver jobbet har han gjort dryga 50 spelningar helt med sin egen musik i år.

Musiken kan beskrivas som lyrisk vispop, textbaserad rock eller likväl “Trollhättesoul”. Texterna som är skrivna på svenska står i centrum ihop med melodin.

Lyssna på Kristoffer Hedberg

Inga kommentarer: