måndag 7 juli 2008

Loveflowers













Wimmerströmska gården

Torsdagen 17:e juli kl. 19.00

Loveflowers, som består av Leif Thörner, Michael Greiffe och Yvonne Samuelsson startade som ett låtskrivarprojekt i början av september 2006. Det var Michael och Leif som träffades och testade idéer som båda hade komponerat på varsitt håll. Efter 20 minuter i Michaels hemstudio hade de den första idén på tape.

- Det kändes som om vi hade samma känsla och ingång i musiken redan efter tio minuter, säger Michael.

Efter denna lyckade träff beslöt de båda att fortsätta och se om det fanns mer att ge. Tidigare hade Michael använt Yvonnes dikter till sina låtidéer och det blev även aktuellt att använda dem till detta projekt.

De fick tillgång till Yvonnes dikter och musik och text började så småningom fogas samman till en helhet. Yvonne hoppade in i projektet och lade körsång, vilket passade bra ihop med Leifs röst.

Efter några månader hade de tillräckligt med låtidéer och de bestämde sig för att spela in dem. Debutplattan släpps i september-08.

 

Musiken har influenser från folk-country och visa-pop. Texterna har ett djup och innehåll som är självupplevt och utlämnande och som säkert kommer att få några lyssnare att känna igen sig på flera känslomässiga plan.

 

Loveflowers ”live” består av:

Leif Thörner: sång och gitarr

Michael Greiffe: trummor och percussion

Yvonne Samuelsson: körsång

Kenth R Edmark: bas

Robert Ljungberg: gitarr, munspel, mandolin


Lyssna på Loveflowers


Inga kommentarer: